Vallfärd/Evangelisation

Från Katolskt Magasin - håll dig informerad - prenumerera!

Norrlands Katolska  Dekanats vallfärder

Dekanatsvallfärden till Gällivare och Lannavaara 2016 - länk till pdf

Om Hellig Olav (Sankt Olof) i Norge 2016 - länk till pdf

Dekanatsvallfärden till Östersund och Trondheim 2017 - länk till pdf

2018

Mötet 2018 blir i Ovanåker och vallfärden går vidare till Falun,  Birgittasystrarna, och om möjligt Berget i Rättvik. Planering pågår!

Boka datum 12-14 juni 2018.

Arkiv - tidigare vallfärder

Östersund 2017 - och vidare till Trondheim

Årets tema: "Att leva är Kristus" (Fil.1:21)

Årets vallfärd går till Östersund, där vi firar Mässa och evangelisation. Vi får tillfälle att träffa katolikerna i Östersundsområdet och umgås med dem under programmet som ordnas där.
Vi övernattar därefter på Hållandsgården och reser nästa dag tillsammans till Trondheim, Nidaros!
Där besöker vi den nya St Olavs domkyrkan, ett par kloster i närheten och även Nidarosdomen och Nidaros Pilgrimsgård.
Efter besöket i Norge återvänder vi till Hållandsgården, övernattar och reser dagen därpå hemåt igen.

Tid: 13-15 juni 2017

Pris: ca 0 kr för bussresan, men boende och måltider betalar man själv.
OBS! En mycket glad nyhet - vårt stift bidrar så att vi inte behöver betala för resan!!!

Måltiderna på Hålllandsgården, det som är bokat för alla som bor över där: 13/6 middag, kvällsfika. 14/6 frukost, lunchpaket (billigare än att äta i Norge), kvällsfika. 15/6 frukost. Totalt 440 kr. Man bör också ta med pengar för lunchen som vi äter tillsammans i Östersund, kanske 60 kr.
Övriga måltider kan man bestämma och betala på egen hand. Första dagen kan man ha med egen matsäck för resan till Östersund.
Familjerabatt kan troligen ordnas, tack vare bidrag från Stockholms katolska stift och studieförbundet Bilda.

Information om anmälan och betalning m m:
Här kan du klicka på länken och anmäla dig till Bilda

Vi samarbetar med studieförbundet Bilda, som även hjälpte oss så mycket med resan 2016.
Liksom 2016 reser vi med Andersson Buss AB som har mycket bra bussar och trevliga chaufförer!

OBS! För boende bokar och betalar du själv på Hållandsgården - fråga efter Bettan!!!! Säg att det gäller vallfärden, för vi har platser inbokade. Det finns få enkelrum, du får räkna med att dela med andra, men vissa valmöjligheter med standard och pris finns. Kontakt Hållandsgården

Du ska alltså göra 2 saker:

1. Anmäl dig för resan till Bilda. SISTA DAG: 29 maj!

2. Boka boendet på Hållandsgården.

Kommer du från Norrlands inland kan det vara enklast att ordna resan (kanske samåkning i bil) till Östersund och sen Hållandsgården. Sen kan du åka med i bussen till Norge 14/6 och lämna bilen på Hållandsgården. Ditt pris för bussen blir då lägre.

S:t Olofs församling i Sundsvall grundades på 1950-talet. Man valde då Sankt Olof som skyddspatron, eftersom Selånger (som man kan säga var staden Sundsvalls början) var en Sankt Olofskyrka med många traditioner och berättelser om S:t Olof.
Där börjar också Sankt Olofsleden, som vi mer eller mindre följer med bussresan.

Med rätt kan man säga att Sankt Olof har betytt mycket för oss i Norrland, både under medeltiden och för dagens katolska kyrka. Han är vårt speciella skyddshelgon och ber säkert för oss i Norrland

Se även vallfärden/evenemanget på Facebook

Om du inte kommer in så kontakta info@pilgrimstid.nu

Gällivare 2016

Det finns ännu ett tiotal platser kvar. Resan startar troligen i Sörforsa, men det kan finnas möjlighet att komma med i bil från Gävle till Sörforsa kvällen innan.

Välkommen att anmäla dig!

Boende i Gällivare: evadynesius@yahoo.se

Logga för Barmhärtighetens år 2016

Klicka på bilden nedan så kommer du till affischen!

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.